A kutyán kívül a könyv a gyerek legjobb barátja. A kutyán belül pedig túl sötét van az olvasáshoz...

2011. március 7., hétfő

Samu, eső, tesó és az ajándék PRO

Írta: Sándor Csilla
Rajzolta... vagy inkább festette?: Rofusz Kinga

Samu és egy esős nap, Samu és az ajándék

Mi nagyon szeretjük a Samu könyveket, sőt már a Wekerlei Esti Mesék programjában is elővettük, 12-14 gyerkőcnek meséltem, természetesen csákót hajtogattunk, és elkészítettük a bábokat az újságból, bábszínházat hullámpapírból, így lehetett bábozni is. Sokan mentek úgy haza, hogy vitték az ötleteket. Árnyjáték, bábszínház, papírcsákó és -hajó... Igazi LOW BUDGET/alacsony kötségvetésű móka. Nagy öröm volt kicsinek, nagynak.

Szeretjük a színeket, a figurákat, az enyhe melankóliát... sőt még a zuhogó esőt is. Még, még...!!!!!

Még a fa alatt lapult a két könyvecske, pedig már rég kinőttünk belőle, elvileg... De a kicsilány azonnal elkészített egy hullámpapír bábszínházat még karácsony este, úgy ahogy kell, piros függönnyel és másnap azt vitte a nagyszülőknek karácsonyra. Voltak hozzá szereplők is: egy kislány és egy hóember. Piros-fehérben, csíkosan, ahogy megihlette őt Samu, azaz Rofusz Kinga világa. Persze történet is született is hozzá azonnal. Ez volna az:


Itt egy érdekes párbeszéd Samuról, pro és kontra, ha valakit bővebben érdekel a diskurzus...

http://gyerekirodalom.blogspot.com/2011/03/samu.html#ixzz1FvNE76z3

2 megjegyzés:

  1. Már gyakran nézegettem Samut, de mint már máskor is mondtam, nem ismerem a kortárs gyerekirodalmat. De félek is tőle, mert pl. a Cipelő cicák, ami nagy sláger másoknál, nálunk egyáltalán nem jött be:(

    VálaszTörlés
  2. Kedves Julcsi! Bátran kóstolj bele. Van, hogy könyvtárakban is felbukkanak már a kortárs mesekönyvek, így még nem is kockázatos, ha nem tetszik, egyszerűen visszaviszitek... de ha nagyon bejön, akkor ezután már nyugodtam megvehetitek.

    Nem kell félni, nem fog fájni!

    VálaszTörlés