A kutyán kívül a könyv a gyerek legjobb barátja. A kutyán belül pedig túl sötét van az olvasáshoz...

2011. január 13., csütörtök

Gyermekfolyóiratok 2011

Két kiadványra szeretném felhívni a figyelmeteket.


Igazán jó hír, hogy valamilyen csoda folytán a Csodaceruza szerkesztősége 10 számmal jelentkezik ebben az évben, amelyek közül 5 szám a gyermekeké lesz. Mi már kézhez kaptunk egy ilyen újságot tegnap, még 2010-es évszámmal. A lányom nem engedte letenni, sokat olvastunk belőle, majd egyedül is lapozgatta. Elkészítjük hamarosan belőle a Samu és barátai bábokat. A lányom már amúgy a Samu könyveket olvasgatva a karácsonyfa alatt készített egy bábszínházat a nagyszüleinek, bábokkal. Így az ihlet már megszületett...


Az előző 8 számot ismerve szívből tudom ajánlani a Szitakötőt, amely idősebb gyerkőcöknek szól ugyan elsősorban, de nálunk az ovis a rajongója. Bővebben itt (Kapcsolat) olvashattok róla. Negyedévente jelenik meg, és az éves előfizetési díj: 1680 Ft (szinte hietetlen ezért a minőségért.) Ökológiai alapvetésű kiadvány, nagyon széles, színes, gazdag tartalommal. Irodalom, természettudomány, történelem, képzőművészet... Jó étvágyat!

Mi nagyon várjuk, amikor már esedékes egy-egy szám... és sokat forgatjuk mindkettőt. Ja, és régebbi számok is megrendelhetőek mindkettőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése