A kutyán kívül a könyv a gyerek legjobb barátja. A kutyán belül pedig túl sötét van az olvasáshoz...

2012. január 16., hétfő

Zalán Tibor: A rettentő görög vitéz

Ez volt az a könyv, amit a nyolc éves fiunk egy ültő helyében, a karácsonyfa alatt kiolvasott nagy kuncogások és nevetések közepette. Másnap a tíz éves lányunk is elovasta, és még úgy is "anya, ez nagyon jó!"-nak találta, hogy ő már ismerte ezt a szöveget, mert az osztályával megnézték tavaly a Stúdió K előadását. Aztán, amikor elkezdődött újra az iskola, az is kiderült, hogy a másodikosok közül öten is olvasták már Zalán Tibor könyvét, és mindenki nagyon szereti.
Csöndesen teszem hozzá, hogy - bár a könyv gyönyörű, a rajzokat is nagyon szeretjük - talán nem a boltba, hanem a könyvtárba érdemes szaladni érte, hiszen kifejezetten rövid, hamar kiolvasható darab, és a Thészeusz történetét elmesélő, poénokkal, szóviccekkel telerakott szöveg többedik olvasásra már kevés új örömet tartogat.

2 megjegyzés:

  1. Nalunk az 5 evest fertozte meg a 7 eves, aki szintem egy este olvasta es es szinten csak a vihogast lehetett hallani:-) Imadtak a konyvet is a darabot is. Szerintem a szinhaz tobb mint kituno, biztos megyunk meg:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, most már mi is megnézzük. Mindenki imádja.
      A könyvtár meg nálunk nem tart ilyeneket, így kölcsönözném tőletek! Lehet?

      Törlés