A kutyán kívül a könyv a gyerek legjobb barátja. A kutyán belül pedig túl sötét van az olvasáshoz...

2011. január 12., szerda

Amikor még szerettük annaéspetit

Kettő van meg nekünk az ŐS annaéspeti-ből.


Ez a többi itt belülről az 1. rész, amikor a kistestvér érkezik.




Ezeket a kis spirálozott könyvecskéket nagyon régen vettem, lehet, hogy 7 éve is van már. Megvolt a maga bája. Amit Vekerdy írt, azt ezeknek a füzeteknek a hátuljára szánta.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sok-sok annaéspeti meg miegyéb könyv megjelent Bartos Erika név alatt. Nem tudom, hogy ez volt-e Bartos Erika álma, de ami néhány év alatt valóra vált, nekem inkább rémálom. Jó lenne itt is olvasni, amiről beszélgettünk... Ezekből nekünk nincs és nem is lesz, ki is nőttünk belőle, de nem azért.

Mert ezt, és a párját, pl. meg KELLETT vennem, ha értitek mire gondolok. Majd írok is róla...


Ezt is olvassa el, aki nem szereti az annaéspeti sagát:

Mi a baja a szülőknek az ország legnépszerűbb gyerekkönyvszerzőjével?

3 megjegyzés:

  1. Itt kellett volna abbahagyni. És sztem (de ezt talán kis is fogom nyomozni) az összes Vekerdy, Boldizsár Ildikó méltatás még akkor, azokat látva született meg, és az újra nem írták volna rá.

    Igen, szerintem is az a legnagyobb bűne, hogy elveszi a SAJÁTTÖRTÉNETEKET a családoktól, hiszem ezek helyett kéne a saját, hátköznapi, az egyszerű, az egyszeri... hogy "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány úgy hívták, hogy... Reggel felkelt..." Igen, ez kéne 1-3-4 éves korig. És jól beletanulnának a gyerekek meg a szülők a mesébe, a mondásba, a hallgatásba, a cifrázásba... De ezek nem születnek meg, ezektől megfoszt sok-sok családot. A vizuális botlásról bövebben nem szólnék.

    VálaszTörlés
  2. Vizuális botlás:))))
    Egy ilyen spirálos nekünk is van és igen, ez még szerethető. Ha megnézitek a belső lapokat, tényleg egyszerű rajzok, nincs túldíszítve és olyan, mintha ceruzával színezték volna.
    Ugyanez a helyzet számomra a szintén Bartos Erika által jegyzett Bogyó és Babócával. Az első köteteknél még szerettük, olvastuk, de most már ez a reklámhadjárat és Bogyó és Babóca dömping már inkább idegesít.
    Mondjuk való igaz, hogy ettől a gyerekek még szeretik...

    VálaszTörlés
  3. en meg az alsobol kaptam egy gyonyoru posztereket!!!
    Dani szulinapi ajandeka lett, es nagyon orult.

    VálaszTörlés