A kutyán kívül a könyv a gyerek legjobb barátja. A kutyán belül pedig túl sötét van az olvasáshoz...

2010. október 8., péntek

Öcsi és Bátyó...

...Marék Veronikától. Régi gyermekújságokban jelentek meg az apró képes epizódok.
Akkor vettem, amikor Gerda fél éves volt, és mostanában került le a meglepis kosárból, hogy megtörjön a Vakond a városban hetek óta tartó egyeduralma :-)


És bár sokkal hosszabb és bonyolultabb meséket is meghallgat, nagyon szereti ezeket az egyszerűen és tömören fogalmazott hétköznapi kis szösszeneteket is. A kiválasztási procedúra a kedvence: a borítóról választ, majd addig lapozunk, míg meg nem találjuk a kívánt epizódot a kép alapján.

Volt róla szó, hogy a régi történetei jobbak, mint az újak. Azért ITT akad 1-2 jópofa újdonság is. Nálunk pl. a Laci és az oroszlános háttérkép virít a számítógépen :-)

3 megjegyzés:

  1. :)
    Tavaly az elsősök évvégi könyvjutalmát rámbízták. Marék Veronika: Coffi, Pocak és Paprikáját kapta minden első cés:) Panni nagyon szerette, az osztálytársaknál még nem kutattam közvéleményt.

    VálaszTörlés
  2. A fiamék a Tréfás farkast kapták, állatos népmesék gyűjteménye. Nyárom egyenként elolvasgatta őket egyedül... Nagy élmény volt nekünk, büszke szülőknek is.

    VálaszTörlés
  3. Hát, a Laci... nem olyan új... Öregebb, mint én. :D Nekem konkréten a Kavicsmese nem tetszett annyira: valahogy hiányzott belőle az a ritmika, egyszerűség, vagy csak egyszerűen nem érintett meg annyira.. pedig az író is mindent elkövetett: van benne szép sorminta, felfedezhető kis mellékillusztrációk, kreatív foglakozásra inspirál.. s mégsem..

    A tipográfiája pedig említésre méltóan borzalmas. :)

    A régi könyvek közül sem tetszik mindegyik egyformán: a Tegnap, ma, holnap pl. egyáltalán nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. De a honlap régi szép- részben már el is felejtett emlékeket ébresztett bennem- ki is teszem az oldalsávra. :D

    VálaszTörlés