A kutyán kívül a könyv a gyerek legjobb barátja. A kutyán belül pedig túl sötét van az olvasáshoz...

2010. október 20., szerda

Tematikus, őszi

A Crafty Crow-on mindig irigykedve figyelem, hogy a szezonnak megfelelő, gyönyörű mesekönyveket ajánlanak. Nem lenne kedvetek - akár kommentek formájában is, de még inkább ebbe a postba beleszerkesztve összegyűjteni egy csokornyi hazait? :) (Kép, cím, pár soros vélemény..) Karácsony témában már nézelődtem én is a könyvtárunkban, de az őszről... Ti hány ilyen jó mesét, könyvet ismertek? Sajnos, én a KippKopp sorozatnál megrekedtem.



Mi ezt a kötetet olvastuk, ez abszolút őszi. Még némi kreativkodáshoz is adott inspirációt. :)

Akkor, beleírok... (Gabi)
Nekünk nagyon bejött a Pettson és Findusz, minden kötet, de van egy barkácsolós egész évre, amelyben különösen inspirálóak az őszi fejezetek.


A Böngészők között is van őszi, mi sokat böngésztük.



5 megjegyzés:

  1. Köszi, köszi!! Igen, a Finduszt mi is most kezdjük felfedezni, akkor most erre a kötetre vadászom majd. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez Petson kotet nem igazi mese, mi ajandekba vittuk es akkor olvastam bele, de valahogy nem ereztem, hogy nekunk is kellene:-)
    En meg egy Waldorfos (angol) konyvet olvasok, ami nem kifejezetten csak osz, mert igazabol az evszakok valtozasarol szol, majd mutatom.

    VálaszTörlés
  3. Igen, ez nem mese, hanem havi bontásban mindenféle igazi, régivágású barkácsötlet, mint pl. almaszárító keret, madáretetés, vizimalom stb. és nem úgy kezdődik, hogy menj el a hobbiboltba, és végy repesztőlakkot stb...
    Először nekem sem tetszett (ez a sokadik bőr a Findusz témáról, nem is Nordqvist írta), de valahol a gyerekek annyira belemerültek és örülgettek a dolgoknak, hogy végül hazahoztam. Nagyon szeretik. Most épp kókuszzsirt keresünk. Nem tudjátok hol lehet kapni. ill. mivel lehet pótolni?

    VálaszTörlés
  4. Bocs, megint én. Kezdő Findusz rajongóknak két könyvet ajánlok szívből: Karácsonyi vendégek és A kandúr szülinapi tortája. A többi nélkül lehet élni. (Azért érdemes elolvasni - többször - a Tüzijáték a rókának és Pettson sátorozik köteteket is.)

    Szerintem.

    VálaszTörlés
  5. Findusznak van szakácskönyve is, ami szintén évszakokra van felosztva. Mi már készítettünk belőle sok mindent és Findusz Húsgombóc dalát már "reppesítve" is elő tudjuk adni:)

    VálaszTörlés